Kristina Prokšová

BYT VINOHRADY

Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY
Kristina Prokšová BYT VINOHRADY

Popis projektu

Tento krásný světlý byt, který se nachází v posledním patře činžovního domu na Vinohradech, je dispozičně rozdělen do dvou úrovní. Spodní část, kde vstupujete do bytu je hlavní část a to obytná, tam rodina tráví většinu času, má zde kuchyň, obývák, ložnice a vrchní část tzv. galerie, kam je vstup po schodech, které tvoří část kuchyňské linky, tam je klidová zona s pracovnou a terasou.

Původní majitelé tento byt měli na přechodné bydlení, když se zdržovali v Praze. Zařízením a výmalbou odpovídal staršímu páru, který měl rád klasické věci, na stěnách modrou v kombinaci se žlutou, tyto barvy vévodily i koupelnám a na nábytku převažoval rustikální styl v dekoru buku.

Noví majitelé se rozhodli celý tento koncept rozbourat a udělat si bydlení, které bude odpovídat jejim představám a bude se jim tam hezky žít. V době, kdy mě oslovili byli v očekávání a čekal je krok do další části života, a to rodiny. Hrubé a základní práce se naštěstí stihly do porodu a následné zařizování jsme ladili už i s malou velitelkou rodiny. Celý koncept bytu je lazen do přírodních materiálů, neutrálů s přihlédnutím na styl, který majitelé mají rádi a to Indii, Indonesii a s tím související i Bali. Do bytu jsme zajímavě zakomponovali věci a vzpomínky z cest. Například ve vstupní hale, tam kde je motiv na japonské roletě a stěně, to je fotka, kterou majitelé pořídili na jedné své cestě po Bali z rýžových polí. V galerii je umístěna komoda, kterou jsme přímo na zakázku nechali vytvořit v Indii a doplňky, které do tohoto stylu nepochybně patří, jsou buď přímo z cest a nebo dokoupené v Čechách.

Na projektu spolupracovali