Kristina Prokšová

dům ČAKOVICE

Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE
Kristina Prokšová dům ČAKOVICE

Popis projektu

Dům v Čakovicích, což je jedna ze severních částí Prahy, leží v původní zástavbě rodinných domů a místo tedy nabízí naprostý klid, i přesto, že se nachází v metropoli.



Tento dům je dle mého názoru velmi vydařená rekonstrukce, kde se z původní stavby zachovaly vlastně pouze obvodové zdi. U tohoto domu jsem měla to štěstí, že jsem byla již v projektové dokumentaci, proto jsem mohla zasahovat do vzhledu domu zvenku i zevnitř. Mohla jsem navrhnout prosvětlenou schodišťovou halu, na fasádu použít oblíbené dřevo majitelů a zbytek ladit do neutrálních barev.
V tomto prosvětleném rodinném domě bude bydlet čtyřčlenná rodina, jsou zde použity hlavně přírodní materiály a gro celého domu je přírodní světlo, které je vlastně ve všech místnostech domu včetně koupelen. Na podlahách jsou použity parkety z exotického dřeva merbau, které prochází celým domem, kromě koupelen, kde je dlažba a ložnic, kde jsme volili měkké koberce pro útulnost. I přesto, že základ na podlaze a okna jsou tmavší dřevo, dům zůstal světlý. Na nábytku je použit bílý lak v pololesku, sklo a plast, který dodává interiéru moderní a vzdušný ráz. Obývací pokoj je od jídelny s kuchyní rozdělen dvěma stupnicemi, které mohou sloužit i na sezení. Schodišťová hala, která je celá prosklená, slouží jako perfektní útočiště pro kytičky, kterým se tu moc daří a do domu dávají i kus přírody. Původně majitelé uvažovali o úložných prostorech pod schody, ale vzhledem k tomu, že zde je dost technických místností a šatny, nakonec naštěstí vyhrál design nad praktičností a rozhodně toho teď nikdo nelituje, protože úložného místa v tomto domě je opravdu dostatek, že jsme se mohli vyvarovat i vestavěným skříním.

Na projektu spolupracovali