MgA. Vladan Běhal

Popis projektu

Původní půdorys bytu o celkové rozloze 115,6 m2 a dispozici 4+KK jsme přetvořili na 2+KK s velkorysým prostorem. Když stojíte ve spodním podlaží bytu, pohled je ještě velkorysejší. Abychom propojili dostupnými prostředky venek s vnitřkem, osadili jsme na úrovni galerie v patře dvě nová střešní okna. Místo balkonu a zábradlí jsme pod tato okna na kleštiny položili sítě - kdo na ně ulehne pod otevřené okno, ocitá se na “balkoně”. Místo terasy bylo do vikýře v jídelně vyrobeno nové dělené okno. Při úplném otevření obou křídel a posunutí stolu sedíte na “terase”. Plně vestavěná kuchyňská linka s betonovou deskou pak umožní, aby jídelní stůl nezel prázdnotou. Ložnice je velká, postel na míru ještě větší. Tady je naplno vidět náš nový koncept - používáme k výrobě zakázkového nábytku stejnou podlahovinu, která je položena v bytě. Nemusíme tak vybírat další materiál a celkový výraz prostoru je ještě kompaktnější. Slečna má ráda módu, tak má velkou šatnu. Slečna má pozůstalost obrazů, tak na ně má v šatně velký pořadač. Došlo k propojení WC s koupelnou, kde vznikl velkorysý sprchový kout. Absence dětí a neúprosná alergie majitelky na původní schodiště nám dovolily osadit mlynářské schody, které jsou nejen dominantou celého interiéru, ale i místem pro posezení.