Kristina Prokšová

byt POD VIADUKTEM

Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM
Kristina Prokšová byt POD VIADUKTEM

Popis projektu

Byt Pod Viaduktem se, i přes svůj název, nachází v jedné klidné vilové zástavbě části Prahy 5 s výhledem do okolí. Byt svou rozlohou přes 100m2 a dispozicí je ideální pro čtyřčlennou rodinu.

Koncept celého bytu je laděn do hnědých neutrálů a přírodních barev, které je možno doplnit v podstatě jakoukoliv barvou podle nálady. Protože majitelé mají rádi přírodní kámen, použila jsem v obývací části i kamenný obklad, který prochází přes celou obytnou část od jídelního koutu až po část s televizí.

V obývací části jsme řešili jedno úskalí a to sloup, který prochází uprostřed obytné části. Když se podíváte na realizaci, tak ho asi těžko budete hledat. Na počátku bylo několik variant, jak řešit obývací část bytu a jak ji rozdělit mezi kuchyň, jídelnu a obývací pokoj. Nakonec vyhrála varianta, která je uzavřenější a více odděluje kuchyň. Díky příčce, která vznikla vestavbou vysokých skříní, které jsou využity, jak z části kuchyně pro vaření a ukládání, tak z části obývací, kde je zabudovaná vinotéka s knihovnou, se podařilo sloup zabudovat. V kuchyni na pracovní desce je použit corian, ze kterého je vyroben i dřez, tím pádem je opravdu skoro neviditelný. Celkově interiér působí velmi příjemně, útulně a tím, že tam nejsou použity žádné výrazné kontrasty v základu, můžete si dovolit mít každý měsíc nový byt s novou barvou. Stačí dokoupit pár doplňků.

Dětské pokoje jsou každý laděn do barev pro holku a pro kluka, zařízeny jsou úplně stejně jen zrcadlově k sobě, tak jak to dispozice pokojů nabízela.